REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Boršč

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka jemně nakyslé, masové a zeleninové vůně a chuti.


Ingredience:
500 gmasa (hovězí žebro nebo jiné přední maso, vepřový bůček, koleno, lalok)
200 gkořenové zeleniny
250 gzelí
20 gtuku
1/8 lkysané smetany
2 lvody
2 ksvětší brambory
1 ksčervené řepy
6 ksrajčat
1 kscibule
sůl

Postup:

1. Maso dáme vařit do osolené vody, uvedeme do varu a vaříme na mírném ohni do změknutí
2. Na kousku tuku osmažíme na nudličky nakrájenou zeleninu i cibuli
3. K měknoucímu masu pak přidáme osmaženou zeleninu, dále nakrouhané zelí a brambory nakrájené na kostičky
4. Omytou červenou řepu uvaříme zvlášť, oloupanou a pokrájenou přidáme také do polévky
5. Šťávu z rozvařených rajčat do polévky procedíme
6. Zeleniny dáme hodně, aby nám polévku zahustila
7. Uvařené maso pokrájíme a vložíme zpět do polévky
8. Kysanou smetanu nebo bílý jogurt si každý do polévky přidá podle chuti.

Doporučení:

V létě se do polévky může přidat květák i pokrájené fazolky. Kdo nemá rád červenou řepu, tak ji vynechá a přidá více rajčat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy