předkrmy
Bliny
Ruské bliny neboli lívance (palačinky) se podávají s rozehřátým máslem a kaviárem, s tenkými plátky uzeného lososa nebo kysanou smetanou.
Bliny s uzeným lososem
Bliny jsou vlastně takové malé kynuté palačinky. Existuje na ně mnoho receptů. Často se připravují z pohankové mouky, nebo ze směsi pohankové mouky smíchané s moukou žitnou nebo pšeničnou. Oblíbené jsou zejména v kuchyních zemí východní Evropy, v ruské, polské a také židovské kuchyni.
Houbový kaviár
Podušené houby, nasekané a smíchané s orestovanou cibulkou a kořením.
Krabi s máslovou omáčkou
Konzervované krabí maso servírované s vařenými brambory a máslovou omáčkou.
Lilkový kaviár
V celku upečené lilky, vydlabané, podušené spolu s dalšími ingrediencemi, servírované na plátcích opečených baget.
Masové knedlíčky se smetanou
Umleté hovězí a vepřové maso, obalené v mouce a opečené v oleji dozlatova.
Obložení slanečci
Slanečci máčení ve vodě, zbavení kůže, naložení v nálevu z oleje a octa.
Předkrm ze slanečků
Skvělá chuťovka k pivu nebo zajímavý předkrm. Umleté maso ze slanečků promíchané s dalšími ingrediencemi, zepečené v troubě.
Ryzec peprný na slanině
Ryzec peprný má tu výhodu, že roste i za sucha. Jak napovídá název, je pálivý, v zemích bývalého SSSR se však konzumuje a to jak naložený, tak podušený na slanině. Houba se ovšem musí nejprve vymáčet, aby se zbavila pálivé chuti, zkuste ji v lese nasbírat a pak vyzkoušejte něco netradičního. Pokrm podle tohoto receptu má ostrou pikantní chuť.
Špenát s topinkami
Podušený špenát podávaný s osmaženými vaječnými topinkami a vejci.
Šproty se smaženými vejci
Pro Čechy velice zvláštní kombinace, která je v zemích ležících na březích Baltského moře naprosto běžná.
reklama