REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špenát s topinkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podušený špenát podávaný s osmaženými vaječnými topinkami a vejci.


Ingredience:
1 kgšpenátu
150 gžemlí
40 gmásla
20 ghladké mouky
4 dlmléka
1 ksvejce
muškátový oříšek
špetka cukru
mléko
sůl
tuk na opečení
vejce na přílohu

Postup:

1. Očištěné špenátové listy zalijeme vařící vodou, prudce necháme přejít varem (pod pokličkou), slijeme necháme odkapat a prolisujeme
2. Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem, dobře povaříme a přidáme špenát
3. Osolíme, nepatrně osladíme, okořeníme a necháme přejít varem
4. Žemle nakrájíme na tenké plátky, namočíme v mléce rozšlehaném s vejcem a špetkou cukru, opečeme po obou stranách na rozpáleném tuku
5. Špenát urovnáme na mísu, obložíme vejci uvařenými na hniličku a topinkami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy