REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Šproty se smaženými vejci

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pro Čechy velice zvláštní kombinace, která je v zemích ležících na březích Baltského moře naprosto běžná.


Ingredience:
1 konzervauzených šprotů (lze nahradit jinou nuzenou rybou, například makrelou)
6 ksvajec
1 kscibule
tuk na smažení
sůl

Postup:

1. Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka nebo nasekáme nadrobno, osmahneme ji na rozpáleném tuku dozlatova
2. Rozšlehaná, mírně osolená vejce nalijeme na cibulku a za stálého míchání necháme vejce ztuhnout
3. Konzervu šprotů rozložíme na talíř a podáváme spolu se smaženými vejci a pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy