REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ryzec peprný na slanině

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ryzec peprný má tu výhodu, že roste i za sucha. Jak napovídá název, je pálivý, v zemích bývalého SSSR se však konzumuje a to jak naložený, tak podušený na slanině. Houba se ovšem musí nejprve vymáčet, aby se zbavila pálivé chuti, zkuste ji v lese nasbírat a pak vyzkoušejte něco netradičního. Pokrm podle tohoto receptu má ostrou pikantní chuť.


Ingredience:
500 gryzce peprného
200 gslaniny
2 kscibule
1 lžícečervené mleté papriky
voda
sůl

Postup:

1. Ryzce očistíme a nakrájíme na plátky, zalijeme studenou vodou, vodu měníme po 6 hodinách takže 4x za 24 hodin, houba se tak zbaví palčivé chuti a lze dále kuchyňsky zpracovat
2. Na pánvi opečeme plátky slaniny a přidáme nakrájené ryzce a cibuli, dusíme pod pokličkou až houby změknou, pak sundáme pokličku a necháme vydusit přebytečnou vodu
3. K měkkým houbám vmícháme lžíci červené papriky, pokrm osolíme a podáváme s chlebem.

Doporučení:

Více informací o ryzci peprném najdete zde: Ryzec peprný, Využití ryzců v kuchyni.

Poznámka:

Recept i foto: D.M.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy