Skvělá chuťovka k pivu nebo zajímavý předkrm. Umleté maso ze slanečků promíchané s dalšími ingrediencemi, zepečené v troubě.
Ingredience:
400 g | slanečkových řezů |
150 g | smetany |
100 g | kyselé smetany |
4 ks | housky |
2 ks | cibule |
strouhanka | |
pepř | |
olej |
Postup:
1. Slanečky umeleme na strojku, housky namočíme do smetany, cibuli pokrájíme a opečeme na oleji 2. Housky vymačkáme, promícháme s umletými slanečky, přidáme osmaženou cibulku a pepř, promícháme 3. Na plech vymazaný olejem nasypeme strouhanku, přidáme umletou směs, urovnáme, posypeme strouhankou a polijeme kysanou smetanou 4. Zapečeme v troubě vyhřáté na 200 °C dozlatova
5. Podáváme nakrájené na kostky, studené, jako chuťovku nebo předkrm, při oslavách zapíjíme pivem.
Recept nám poslal Dalibor Marounek