REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krabi s máslovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Konzervované krabí maso servírované s vařenými brambory a máslovou omáčkou.


Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby:
2 kskonzervy krabů
800 gbrambor
1/4 lbílého vína
petrželka
sůl
máslová omáčka s vejci
Na omáčku:
2 ksvajec uvařených natvrdo
100 gmásla
citronová šťáva
mletý pepř
petrželka
sůl

Postup:

1. Krabí maso zbavíme chrupavčitých vláken, i s nálevem dáme do hrnce, zalijeme bílím vínem a dusíme pod pokličkou 5 minut
2. Prohřáté kousky krabů urovnáme na nahřátou mísu, přelijeme šťávou s vínem
3. Obložíme půlkami vařených brambor, ozdobíme petrželkou a omáčku nalijeme do omáčníku. Příprava máslové omáčky s vejci: Oloupaná vejce drobně nasekáme, vsypeme na rozehřáté máslo současně s jemně nasekanou petrželkou, osolíme, opepříme, okyselíme a prohřejeme.

Doporučení:

Příloha: Hlávkový salát.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy