REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bliny s uzeným lososem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bliny jsou vlastně takové malé kynuté palačinky. Existuje na ně mnoho receptů. Často se připravují z pohankové mouky, nebo ze směsi pohankové mouky smíchané s moukou žitnou nebo pšeničnou. Oblíbené jsou zejména v kuchyních zemí východní Evropy, v ruské, polské a také židovské kuchyni.


Ingredience:
150 gpohankové mouky
150 ghladké mouky
20 gdroždí
3 dlvlažného mléka
1 ksvejce
špetka cukru
špetka soli
olej
Na ozdobu:
150 guzeného lososa
150 gzakysané smetany
snítky kopru

Postup:
  1. V míse smícháme obě mouky, nalijeme vlažné mléko, přidáme droždí, vejce, cukr, sůl, vypracujeme řidší těstíčko jako na lívance, mísu přikryjeme utěrkou, necháme na teplém místě 20-30 minut vykynout
  2. Rozehřejeme lívanečník, vymažeme olejem, lžící nalijeme těsto, vytvarujeme do tvaru placiček, smažíme do zlatova, z obou stran
  3. Hotové bliny ozdobíme lžičkou kysané smetany, kouskem lososa, snítkou kopru a ještě teplé podáváme.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy