Umleté hovězí a vepřové maso, obalené v mouce a opečené v oleji dozlatova.
Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby: | |
250 g | hovězího masa |
250 g | vepřového masa |
40 g | bílého chleba |
20 g | másla |
2 dl | kysané smetany |
4 lžíce | oleje |
kousek cibule | |
hladká mouka | |
mletý pepř | |
mléko | |
petrželka | |
sůl |
Postup:
1. Bílý chléb nakrájený na plátky pokapeme mlékem a necháme prosáknout
2. Maso nakrájíme na kostky, umeleme, pak umeleme vymačkaný chléb a promícháme s jemně nakrájenou, na másle zpěněnou cibulí
3. Osolíme a opepříme
4. Ze směsi uděláme malé knedlíčky, obalíme je v hladké mouce a opečeme po všech stranách na oleji
5. Masové kuličky zalijeme kysanou smetanou a podusíme je pod pokličkou
6. Před podáváním posypeme nasekanou petrželkou.