REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Masové knedlíčky se smetanou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Umleté hovězí a vepřové maso, obalené v mouce a opečené v oleji dozlatova.


Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby:
250 ghovězího masa
250 gvepřového masa
40 gbílého chleba
20 gmásla
2 dlkysané smetany
4 lžíceoleje
kousek cibule
hladká mouka
mletý pepř
mléko
petrželka
sůl

Postup:

1. Bílý chléb nakrájený na plátky pokapeme mlékem a necháme prosáknout
2. Maso nakrájíme na kostky, umeleme, pak umeleme vymačkaný chléb a promícháme s jemně nakrájenou, na másle zpěněnou cibulí
3. Osolíme a opepříme
4. Ze směsi uděláme malé knedlíčky, obalíme je v hladké mouce a opečeme po všech stranách na oleji
5. Masové kuličky zalijeme kysanou smetanou a podusíme je pod pokličkou
6. Před podáváním posypeme nasekanou petrželkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy