ostatní
Jablečný kysel II.
Kysel je obdobou ovocného nemléčného pudinku. Řídké kysele se podávají jako sladká omáčka k jídlům, husté kysele s konzumují s mlékem jako samostatný pokrm.
Masové pirožky
Dobré teplé i studené. Pirožky plněné masovou náplní jsou skvělé k večeři i na snídani, nebo třeba k odpolednímu čaji.
Pirohy z listového těsta
Listové těsto ve tvaru pirohů, plněné masovou směsí, potřené rozšlehaným vejcem a posypané kmínem, pečené dozlatova.
Pirožky plněné játry
Ruské pirožky plněné orestovanými, podušenými játry.
Pirožky s hříbkovou nádivkou
Pirožky můžeme připravit slané (s nádivkou z masa, ryb, jater, zelí, hub) nebo sladké (s povidly, džemem) nebo s nádivkou z jablek nebo ořechových jader, tvarohu apod.
Pirožky s masovou nádivkou
Nejlepší pirožky jsou horké, můžeme je však podat také studené. Pirožky můžeme připravit slané (s nádivkou z masa, ryb, jater, zelí, hub) nebo sladké (s povidly, džemem) nebo s nádivkou z jablek nebo ořechových jader, tvarohu apod.
Syrniky se smatanou
Recept původem z Ruska na placky připravené z tvarohu, mouky a vajíček.
reklama