REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

ostatní

Jablečný kysel II.

Kysel je obdobou ovocného nemléčného pudinku. Řídké kysele se podávají jako sladká omáčka k jídlům, husté kysele s konzumují s mlékem jako samostatný pokrm.

Masové pirožky

Dobré teplé i studené. Pirožky plněné masovou náplní jsou skvělé k večeři i na snídani, nebo třeba k odpolednímu čaji.

Pirohy z listového těsta

Listové těsto ve tvaru pirohů, plněné masovou směsí, potřené rozšlehaným vejcem a posypané kmínem, pečené dozlatova.

Pirožky plněné játry

Ruské pirožky plněné orestovanými, podušenými játry.

Pirožky s hříbkovou nádivkou

Pirožky můžeme připravit slané (s nádivkou z masa, ryb, jater, zelí, hub) nebo sladké (s povidly, džemem) nebo s nádivkou z jablek nebo ořechových jader, tvarohu apod.

Pirožky s masovou nádivkou

Nejlepší pirožky jsou horké, můžeme je však podat také studené. Pirožky můžeme připravit slané (s nádivkou z masa, ryb, jater, zelí, hub) nebo sladké (s povidly, džemem) nebo s nádivkou z jablek nebo ořechových jader, tvarohu apod.

Syrniky se smatanou

Recept původem z Ruska na placky připravené z tvarohu, mouky a vajíček.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy