Listové těsto ve tvaru pirohů, plněné masovou směsí, potřené rozšlehaným vejcem a posypané kmínem, pečené dozlatova.
Ingredience:
1 balíček | listového těsta |
vejce na potření | |
mouka na vál | |
kmín na posypání | |
Na náplň: | |
500 g | mletého masa (skopové, vepřové, hovězí) |
1 lžíce | nasekané petrželky |
2 ks | vajec |
1 ks | cibule |
špetka Solamylu | |
mletý pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Mleté maso osmahneme na rozehřátém oleji, po částečném zchlazení smícháme s na jemno nasekanou petrželkou, špetkou solamylu, na drobno nakrájenou oloupanou cibulí, vejci, solí, mletým pepřem a znovu umeleme nebo rozmixujeme
2. Na pomoučeném vále těsto rozválíme na plát, nakrájíme na čtverce velikosti dětské dlaně a doprostřed dáme lžičku připravené náplně
3. Pak okraje těsta potřeme rozšlehaným vejcem, přehneme do tvaru trojhranu, okraje pevně přitiskneme, rozložíme na plech vyložený pečicím papírem, povrch potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme kmínem 4. Vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme dozlatova.