REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pirožky plněné játry

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ruské pirožky plněné orestovanými, podušenými játry.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
750 gpolohrubé mouky
300 gvepřových jater
150 gmargarínu
35 gdroždí
2 ksstroužky česneku
1 ksmenší cibule
1 ksvejce
petrželová nať
kmín
voda
olej
sůl

Postup:

1. V 350 ml vlažné vody rozpustíme droždí, to pak vlijeme do prosáté mouky promíchané se solí
2. Přidáme žloutek a teplý tuk, vypracujeme polotuhé těsto, necháme ho přikryté vykynout, až zdvojnásobí svůj objem
3. Náplň připravíme z jater, která nakrájená na kousky zprudka orestujeme na troše rozpáleného oleje spolu s cibulí, kmínem, rozdrceným česnekem a nasekanou petrželovou natí, vše krátce podusíme a nakonec, po sundání z ohně, osolíme
4. Těsto vyválíme na 0,5 cm silný plát, nakrájíme čtverečky o straně velké 7 cm, naplníme je, přeložíme v trojúhelníčky a okraje k sobě dobře přitiskneme
5. Klademe na pomaštěný plech, potřeme rozšlehaným bílkem a pečeme při teplotě 140-150 °C dozlatova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy