REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Masové pirožky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dobré teplé i studené. Pirožky plněné masovou náplní jsou skvělé k večeři i na snídani, nebo třeba k odpolednímu čaji.


Ingredience:
Na těsto:
500 gpolohrubé mouky
60 gdroždí
1 balenímajolky
0,5 lmléka
1 lžícecukru
1 lžičkasoli
olej na smažení
mléko na kvásek
Na náplň:
1 kghovězího masa
1 kscibule
bobkový list
pepř
voda
sůl

Postup:

1. Z droždí, trochy vlažného mléka, cukru a soli připravíme kvásek, ten pak necháme vzejít
2. Vzejitý kvásek nalijeme do mléka, přidáme majolku, mouku a vymícháme těsto, necháme 30 minut kynout
3. Z těsta tvoříme malé kuličky, do každé zabalíme lžičku masové náplně a smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.

Příprava náplně:
1. Maso uvaříme v malém množství vody, pak ho rozemeleme na masovém strojku, přidáme sůl, pepř, bobkový list a vývar (ve které jsme maso vařili).
2. V lednici necháme do té doby, až se do masa vsákne všechna tekutina.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy