REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pirožky s masovou nádivkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nejlepší pirožky jsou horké, můžeme je však podat také studené. Pirožky můžeme připravit slané (s nádivkou z masa, ryb, jater, zelí, hub) nebo sladké (s povidly, džemem) nebo s nádivkou z jablek nebo ořechových jader, tvarohu apod.


Ingredience:
listové těsto
mouka na posypání válu
Nádivka z mletého masa:
400 gmletého masa
2 ksvajec
1 kscibule
2 lžíceoleje
nadrobno nasekaná petrželka (kopr)
mletý černý pepř
sůl

Postup:

1. Těsto vyválíme v tenký plát, nakrájíme na čtverečky o straně 7 cm a poklademe je náplní
2. Okraje čtverečků potřeme rozšlehaným vejcem, přeložíme v trojúhelníčky a okraje dobře přitiskneme
3. Pirožky z listového těsta potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme zpočátku v horké troubě, dopečeme v mírně vyhřáté troubě.

Příprava masové nádivky:
1. Mleté maso podusíme na jedné lžíci rozpáleného oleje a opět umeleme
2. Potom přidáme na oleji zpěněnou, nadrobno nakrájenou cibuli, vejce, petrželku (kopr), mletý pepř, sůl a dobře promícháme. (Stejně připravíme nádivku z vařených vepřových jater nebo vykostěných ryb.)

Doporučení:

Na tento recept můžeme použít i základní kynuté těsto. Pirožky z kynutého těsta necháme vykynout, pak potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme ve středně vyhřáté troubě.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy