Švýcarsko
Anýzové hovězí maso
Recept na přípravu hovězího masa zadního (roštěné, svíčkové), servírované jako fondue.
Basilejská mozečková polévka
Vepřový mozeček orestovaný na másle spolu s cibulkou, poté zaprášený moukou, zalitý vývarem, osolený a povařený, do polévky přidány rozšlehané žloutky a nasekaná petrželka, hotová polévka podávaná s opečenými kolečky rohlíků.
Bazilejská polévka se sýrem
Výver z masa ze sýrem, anglickou slaninou, cibulí a vínem.
Bernské fondue
V nádobě na fondue připravená kaše ze sýra, česneku, glutasolu, vína, třešňovice a kari koření.
Curyšské játrové špízy
Telecí játra upravená grilováním nebo restováním s anglickou slaninou a lístky šalvěje.
Curyšské telecí nudličky
Orestované kousky telecího masa se žampiony, šalotkou, zalité smetanovou omáčkou připravenou z výpeku.
Curyšské telecí plátky
Minutka z telecího masa, tenké plátky telecí kýty orestované na oleji, podušené s cibulí a česnekem, zjemněné vínem a smetanou.
Curyšské telecí řízky
Telecí řízky se šunkou a žampiony.
Čekankový salát se zálivkou
Salát z čekankových puků a zálivky z jogurtu, majonézy, citronové a mandarinkové šťávy a dalších ingrediencí.
Krůtí maso po švýcarsku
Pozvolna dušené krůtí maso spolu s cibulí a řapíkatým česnekem. Recept z pořadu “VIP Prostřeno” od pana Ivana Vyskočila.
Ledový salát se zálivkou
Natrhané listy ledového salátu přelité jogurtovo-majonézovou zálivkou promíchanou s mandarinkovou šťávou.
Mandaríni
Předem připravené orestované masové šišky servírované jako fondue.
Masový nákyp II.
Recept ze Švýcarska na nákyp z telecího, hovězího a vepřového masa, ovesných vloček, oliv …
Müsli s banány a jablky
Recept ze Švýcarska. Tento dezert podáváme třeba ke snídani.
Pavézky se sýrem a šunkou
Plátky bílého chleba plněné šunkou, obalené ve vajíčkách a usmažené, zalité sýrovou omáčkou.
Recept na původní Raclette
Právě raclette přivedli Švýcaři k dokonalosti. Tento recept je nejjednodušší varianta jinak velkého obřadu, kdy uprostřed stolu je umístěný raclette tedy oválná nebo kulatá deska, pod kterou se nachází topná spirála. Jednotlivé ingredience si pak stolovníci sami opékají (restují) nebo také v miskách taví.
Rösti
Tradiční švýcarské jídlo podávané jako příloha nebo také jako hlavní chod.
Rösti II.
Rösti jsou švýcarský národní pokrm. Je to obdoba našeho bramboráku. Rösti mají mnoho obdob, někde se dělají ze syrových brambor, jinde z vařených, základem jsou však vždy nahrubo nastrouhané brambory buď samotné, nebo s přísadami, jako je slanina, cibule, klobása, sýr atd.
Rösti s vepřovým masem
Švýcarská klasika, bramborové placky podávané obložené opečeným masem.
Smažené palačinky se sýrovou náplní
Palačinky plněné náplní ze sýru smíchaného se smetanou, oříšky a kořením.
- 1
- 2
- Následující
reklama