REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rösti

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tradiční švýcarské jídlo podávané jako příloha nebo také jako hlavní chod.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
750 glojovitých brambor
50 guzené slaniny
1 ksmenší cibule
6-8 lžichusího sádla nebo olivového oleje
čerstvě namletý černý pepř
sůl
voda na uvaření brambor

Postup:

1. Brambory omyjeme a uvaříme ve slané vodě do poloměkka
2. Vodu slijeme, brambory necháme mírně vychladnout, pak je oloupeme a nastrouháme na hrubo 3. Do těžké pánve dáme polovinu tuku, lehce osmahneme na jemno nasekanou cibuli a na kostičky pokrájenou slaninu a vše přidáme k nastrouhaným bramborům
4. Okořeníme čerstvě namletým pepřem, osolíme a důkladně promícháme
5. Z bramborové hmoty tvarujeme jednotlivé “placky”, které restujeme na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova
5. Servírujeme horké.

Doporučení:

Rösti Švýcaři zapékají na mnoho způsobů, například se sýrem a uzeninou, se zelím …

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy