Tradiční švýcarské jídlo podávané jako příloha nebo také jako hlavní chod.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
750 g | lojovitých brambor |
50 g | uzené slaniny |
1 ks | menší cibule |
6-8 lžic | husího sádla nebo olivového oleje |
čerstvě namletý černý pepř | |
sůl | |
voda na uvaření brambor |
Postup:
1. Brambory omyjeme a uvaříme ve slané vodě do poloměkka
2. Vodu slijeme, brambory necháme mírně vychladnout, pak je oloupeme a nastrouháme na hrubo 3. Do těžké pánve dáme polovinu tuku, lehce osmahneme na jemno nasekanou cibuli a na kostičky pokrájenou slaninu a vše přidáme k nastrouhaným bramborům
4. Okořeníme čerstvě namletým pepřem, osolíme a důkladně promícháme
5. Z bramborové hmoty tvarujeme jednotlivé “placky”, které restujeme na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova
5. Servírujeme horké.
Rösti Švýcaři zapékají na mnoho způsobů, například se sýrem a uzeninou, se zelím …