REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rösti II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rösti jsou švýcarský národní pokrm. Je to obdoba našeho bramboráku. Rösti mají mnoho obdob, někde se dělají ze syrových brambor, jinde z vařených, základem jsou však vždy nahrubo nastrouhané brambory buď samotné, nebo s přísadami, jako je slanina, cibule, klobása, sýr atd.


Ingredience:
500 gbrambor
100 gslaniny
2 lžíceškrobové moučky
1 lžícenasekané petrželky
1 ksvejce
pepř
sůl

Postup:

1. Syrové brambory oloupeme a nahrubo nastrouháme na nudličky, necháme je chvíli stát
2. Z brambor vymačkáme přebytečnou vodu, přidáme vejce, nakrájenou slaninu, petrželku, škrobovou moučku, osolíme, opepříme a důkladně promícháme
3. Na pánvi rozpálíme olej, nabereme směs, vložíme na pánev a lžící rozmáčkneme na placičku
4. Smažíme dozlatova z obou stran
5. Podáváme teplé buď samotné, nebo jako přílohu k masitým nebo zeleninovým pokrmům.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy