REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Spätzli

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vařené přílohové těstoviny připravované ve Švýcarsku.


Ingredience:
320 ghrubé mouky
1,5 dlvlažné vody
3 ksvajec
máslo
sůl

Postup:

1. Prosátou hrubou mouku smícháme s vejci, vodou, solí a vypracujeme těsto, až se tvoří bubliny
2. Část těsta položíme na prkénko, umístíme je nad okraj kastrolu s vařící osolenou vodou, ostrým nožem krájíme nočky a házíme je přímo do vody
3. Necháme je jednou přejít varem, děravou lžící je vyndáme a odkapané promastíme máslem
4. Tento postup opakujeme, až spotřebujeme všechno těsto.

Doporučení:

Těsto do vody můžeme také protlačit speciálním cedníkem.

Poznámka:

Nočky můžeme také posypat strouhaným sýrem a vložit asi na 5 minut do horké trouby, až se sýr roztaví.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy