Vařené přílohové těstoviny připravované ve Švýcarsku.
Ingredience:
320 g | hrubé mouky |
1,5 dl | vlažné vody |
3 ks | vajec |
máslo | |
sůl |
Postup:
1. Prosátou hrubou mouku smícháme s vejci, vodou, solí a vypracujeme těsto, až se tvoří bubliny
2. Část těsta položíme na prkénko, umístíme je nad okraj kastrolu s vařící osolenou vodou, ostrým nožem krájíme nočky a házíme je přímo do vody
3. Necháme je jednou přejít varem, děravou lžící je vyndáme a odkapané promastíme máslem
4. Tento postup opakujeme, až spotřebujeme všechno těsto.
Těsto do vody můžeme také protlačit speciálním cedníkem.
Poznámka:Nočky můžeme také posypat strouhaným sýrem a vložit asi na 5 minut do horké trouby, až se sýr roztaví.