REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Střapaté brambory

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené brambory, nastrouhané na hrubo, v pekáčku zapečené dozlatova.


Ingredience:
1 kgolejnatých brambor
80 gkachního nebo husího sádla
2-3 lžičkykmínu
voda
sůl

Postup:

1. Nejlépe den předem si uvaříme oloupané brambory, těsně před další přípravou je oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle
2. Pekáč vytřeme sádlem, dno poklademe nastrouhanými brambory, lehce okmínujeme, osolíme a pokapeme, rozpuštěným sádlem, rozložíme další dvě vrstvy, které nezapomeneme také okořenit a osolit
3. V troubě vyhřáté na 180 °C brambory zapečeme dozlatova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy