REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Švýcarské sýrové brambory

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Povařené brambory zapečené se sýrem a máslem dozlatova, podávané posypané mletou paprikou.


Ingredience:
8 ksvětších brambor
120 gsýru (Madeland, Ementál a pod.)
máslo na pomaštění
mletá sladká paprika
voda
sůl

Postup:

1. Brambory oloupeme a povaříme asi 15 minut v osolené vodě, pak je slijeme a na spodním konci trochu seřízneme (aby dobře stály) a na horní části několikrát nařízneme asi do dvou třetin
2. Do zářezu vložíme plátky sýru, dáme do zapékací mísy a omastíme máslem 3. Vložíme do vyhřáté trouby a upečeme je dozlatova
4. Nakonec brambory přisolíme, poprášíme mletou paprikou a podáváme.

Doporučení:

Do zářezů můžeme vložit proužky papriky a sýr položit navrch brambor.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy