V nádobě na fondue připravená kaše ze sýra, česneku, glutasolu, vína, třešňovice a kari koření.
Ingredience:
400 g | strouhaného sýra Primátor |
400 ml | bílého vína |
20 ml | třešňovice |
1/2 lžičky | kari koření |
1 ks | většího stroužku česneku |
na špičku nože glutasolu | |
bílého, nejlépe pšeničného chleba nebo veky | |
nádoba na fondue s příslušenstvím |
Postup:
1. Do nádoby na fondue nalijeme bílé víno, přivedeme k varu
2. Přidáme utřený česnek, nastrouhaný sýr, glutasol a kari koření, promícháme a stále zahříváme, kaše v hrnci však nesmí vařit
3. Nakonec do horké kaše vmícháme třešňovici, k sýrovým fondům podáváme bílý chléb nebo veku.
Je lepší sýr s ostatními ingrediencemi rozmíchat v hrnci na výkoném zdroji tepla a pak teprve přelít do nádoby na fondue.