REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bernské fondue

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V nádobě na fondue připravená kaše ze sýra, česneku, glutasolu, vína, třešňovice a kari koření.


Ingredience:
400 gstrouhaného sýra Primátor
400 mlbílého vína
20 mltřešňovice
1/2 lžičkykari koření
1 ksvětšího stroužku česneku
na špičku nože glutasolu
bílého, nejlépe pšeničného chleba nebo veky
nádoba na fondue s příslušenstvím

Postup:

1. Do nádoby na fondue nalijeme bílé víno, přivedeme k varu
2. Přidáme utřený česnek, nastrouhaný sýr, glutasol a kari koření, promícháme a stále zahříváme, kaše v hrnci však nesmí vařit
3. Nakonec do horké kaše vmícháme třešňovici, k sýrovým fondům podáváme bílý chléb nebo veku.

Doporučení:

Je lepší sýr s ostatními ingrediencemi rozmíchat v hrnci na výkoném zdroji tepla a pak teprve přelít do nádoby na fondue.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy