hlavní jídlo
Anýzové hovězí maso
Recept na přípravu hovězího masa zadního (roštěné, svíčkové), servírované jako fondue.
Bernské fondue
V nádobě na fondue připravená kaše ze sýra, česneku, glutasolu, vína, třešňovice a kari koření.
Curyšské játrové špízy
Telecí játra upravená grilováním nebo restováním s anglickou slaninou a lístky šalvěje.
Curyšské telecí nudličky
Orestované kousky telecího masa se žampiony, šalotkou, zalité smetanovou omáčkou připravenou z výpeku.
Curyšské telecí plátky
Minutka z telecího masa, tenké plátky telecí kýty orestované na oleji, podušené s cibulí a česnekem, zjemněné vínem a smetanou.
Curyšské telecí řízky
Telecí řízky se šunkou a žampiony.
Krůtí maso po švýcarsku
Pozvolna dušené krůtí maso spolu s cibulí a řapíkatým česnekem. Recept z pořadu “VIP Prostřeno” od pana Ivana Vyskočila.
Mandaríni
Předem připravené orestované masové šišky servírované jako fondue.
Masový nákyp II.
Recept ze Švýcarska na nákyp z telecího, hovězího a vepřového masa, ovesných vloček, oliv …
Recept na původní Raclette
Právě raclette přivedli Švýcaři k dokonalosti. Tento recept je nejjednodušší varianta jinak velkého obřadu, kdy uprostřed stolu je umístěný raclette tedy oválná nebo kulatá deska, pod kterou se nachází topná spirála. Jednotlivé ingredience si pak stolovníci sami opékají (restují) nebo také v miskách taví.
Rösti s vepřovým masem
Švýcarská klasika, bramborové placky podávané obložené opečeným masem.
Sýrové noky se šunkou
Noky z mouky, mléka, šunky a dalších ingrediencí, usmažené dozlatova, servírované s rajčatovou omáčkou.
Švýcarské geschnetzeltes s rösti
Lehké maso, skvělá smetana a houby jsou základem známé speciality z Curychu.
Telecí maso po tessinsku
Recept ze Švýcarska na dušené telecí.
Základní sýrové fondue
Typický švýcarský sýrový pokrm, který má však původ ve Francii. Doslovně znamená sýrová tavenina (le fromage fond).
Zapečený špenát s vejci
Podušený špenát, zalitý smetanou, pokladený ztracenými vejci a sýrem. Takto připravený pokrm se dál zapéká v troubě nebo pod grilem.
Zvěřinové ragú
Marinované zvěřinové maso orestované a pak podušené, servírované s houbovou směsí.
reklama