REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Curyšské telecí nudličky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Orestované kousky telecího masa se žampiony, šalotkou, zalité smetanovou omáčkou připravenou z výpeku.


Ingredience:
Recept na 4 porce:
4 kstelecí řízky (po 150 g)
4 ksšalotky
1/2 kssvazku petrželky
500 gžampionů
40 gmásla
125 mlsuchého bílého vína
125 mlmasového vývaru
200 mlsmetany ke šlehání
2 lžíceoleje (z pšeničných klíčků)
2 lžícesolamylu
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Řízky nakrájíme přes vlákno na asi 1 cm široké nudličky, osolíme a opepříme
2. Žampiony očistíme a nakrájíme na lupínky
3. Šalotku oloupeme a nakrájíme na kostičky
4. Na pánvi rozehřejeme olej s máslem (20 g), přidáme na nudličky nakrájené maso a za stálého míchání prudce orestujeme cca 3-4 minuty
5. Maso vyjmeme z pánve děravou sběračkou a uchováme horké
6. Na pánev dáme zbytek másla (20 g), rozehřejeme ho, přidáme nakrájenou šalotku a necháme ji zesklovatět
7. Přidáme žampiony, prudce opékáme, až zhnědnou, osolíme, opepříme a přidáme k masovým nudličkám
8. Z uvolněné pánve slijeme tuk, připečeniny rozředíme bílým vínem, přilijeme vývar, smetanu a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí, popřípadě zahustíme solamylem
9. Nakonec přimícháme maso se žampiony a jen prohřejeme
10. Podáváme posypané sekanou petrželkou.

Doporučení:

Příloha: Rýže.

Poznámka:

Maso se v omáčce už nesmí vařit, jen prohřát, aby neztuhlo. Místo žampionů můžeme použít houby šil-také nebo pravé hřiby.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy