REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krůtí maso po švýcarsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pozvolna dušené krůtí maso spolu s cibulí a řapíkatým česnekem. Recept z pořadu „VIP Prostřeno“ od pana Ivana Vyskočila.


Ingredience:
1 kgkrůtího masa
100 gšpeku
5 ksřapíkatého celeru
1 ksbobkového listu
1 kscibule (šalotka)
300 mlbujónu
200 mlsherry nebo portského vína
hladká mouka
oregano
tymián
pepř
sůl

Postup:

1. Maso osolíme a opepříme, obalíme v mouce
2. Na oleji a másle (nejlépe 1:
1) maso opečeme dohněda, pak vyndáme z hrnce a uchováme v teple
3. Do výpeku po mase vložíme kostičky špeku, rozpustíme, přidáme menší cibule nakrájené na čtvrtky a pokrájené stonky řapíkatého celeru, lehce zeleninu orestujeme, vrátíme zpět maso a vše zalijeme sherry nebo portským vínem a bujónu
4. Pokrm dochutíme kořením; bobkovým listem, oreganem, tymiánem a pepřem, lehce osolíme 5. Velmi pozvolna, na mírném zdroji tepla, maso dusíme téměř 2 hodiny, až se šťáva téměř vydusí.

Doporučení:

Jako přílohu podáváme bramborovou kaši, rýži či pohanku.

Poznámka:

Tento recept lze připravit i z kuřecího masa nebo králíka.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy