Předem připravené orestované masové šišky servírované jako fondue.
Ingredience:
250 g | vepřové krkovičky bez kosti |
250 g | rybího filé nebo rybího masa bez kosti |
100 g | vlašských ořechů |
2 ks | mandarinkové kompoty |
2 ks | bílky |
1 sklenka | červeného vína |
1 lžíce | cukru |
1 lžíce | červeného vína |
1 lžíce | majonézy |
1/2 lžičky | glutasolu |
pepř | |
sůl | |
olej na opečení |
Postup:
1. Maso a filé rozemeleme, promícháme s bílky, škrobem, solí, pepřem, glutasolem a lžící červeného vína
2. Ze vzniklé hmoty utvoříme malé válečky či kuličky a ty pak orestujeme na rozpáleném oleji, rozdělíme je na jednotlivé porce
3. Šťávu z mandarinkových kompotů scedíme a promícháme ji s cukrem a vínem, nakonec do ní vmícháme rozstrouhané vlašské ořechy a povaříme
4. Mandarinky rozdělíme také na jednotlivé porce
5. Misky upravíme na stůl a do středu na stůl umístíme kotlík s vařícím nálevem z mandarinkové šťávy a dalších ingrediencí
6. V nálevu namáčíme kousky masa s mandarinkou a mile konverzujeme.
Vhodnou přílohou je bílé pečivo.