REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mandaríni

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Předem připravené orestované masové šišky servírované jako fondue.


Ingredience:
250 gvepřové krkovičky bez kosti
250 grybího filé nebo rybího masa bez kosti
100 gvlašských ořechů
2 ksmandarinkové kompoty
2 ksbílky
1 sklenkačerveného vína
1 lžícecukru
1 lžícečerveného vína
1 lžícemajonézy
1/2 lžičkyglutasolu
pepř
sůl
olej na opečení

Postup:

1. Maso a filé rozemeleme, promícháme s bílky, škrobem, solí, pepřem, glutasolem a lžící červeného vína
2. Ze vzniklé hmoty utvoříme malé válečky či kuličky a ty pak orestujeme na rozpáleném oleji, rozdělíme je na jednotlivé porce
3. Šťávu z mandarinkových kompotů scedíme a promícháme ji s cukrem a vínem, nakonec do ní vmícháme rozstrouhané vlašské ořechy a povaříme
4. Mandarinky rozdělíme také na jednotlivé porce
5. Misky upravíme na stůl a do středu na stůl umístíme kotlík s vařícím nálevem z mandarinkové šťávy a dalších ingrediencí
6. V nálevu namáčíme kousky masa s mandarinkou a mile konverzujeme.

Doporučení:

Vhodnou přílohou je bílé pečivo.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy