REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zvěřinové ragú

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinované zvěřinové maso orestované a pak podušené, servírované s houbovou směsí.


Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby:
500 gplece ze zvěřiny bez kostí
80 gsterilovaných žampionů
40 gslaniny
30 gtuku
1/4 lbílého vína
1 lžícehladké mouky
1 lžíceocta
5 kszrnek pepře
1 kshřebíčku
1 ksmalé mrkve
1 kscibule
kousek bobkového listu
špetka tymiánu
sůl

Postup:

1. Očištěné maso nakrájíme na kostky, půlku cibule a mrkve nakrájíme na plátky, zalijeme vínem, přidáme ocet, koření a necháme v chladničce 2 dny proležet
2. Potom maso vyndáme, necháme odkapat a opečeme po všech stranách na rozehřátém tuku
3. Poprášíme hladkou moukou, lehce osmahneme, osolíme, podlijeme částí marinády a podusíme pod pokličkou doměkka, při dušení občas zamícháme a podlijeme marinádou
4. Slaninu nakrájíme na hranolky, na malém plameni necháme zesklovatět, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a zpěníme je
5. Ke směsi přidáme okapané, na plátky nakrájené žampiony a prohřejeme je
6. Měkké ragú rozdělíme na talíře, poklademe žampionovou směsí a podáváme.

Doporučení:

Příloha: Bramborová kaše.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy