Podušený špenát, zalitý smetanou, pokladený ztracenými vejci a sýrem. Takto připravený pokrm se dál zapéká v troubě nebo pod grilem.
Ingredience:
500 g | zmrazeného špenátu |
4 ks | vajec |
4 ks | tenkých plátků tvrdého sýra |
2 lžíce | smetany |
mletý pepř | |
ocet | |
sůl | |
máslo na vymaštění formy |
Postup:
1. Zmrazený špenát rozkrájíme na kousky, vložíme do hrnce a za stálého míchání rozmrazíme a odpaříme větší část tekutiny
2. Osolíme, opepříme, vmícháme smetanu a rozložíme do mělké nákypové formy vymazané máslem
3. Vejce postupně vyklepneme do širokého hrnce s vařící osolenou, okyselenou vodou a zahříváme na malém plaménku asi 4 minuty, až se bílky srazí
4. Vejce opatrně vyndáme, necháme je odkapat a potom položíme na špenát, poklademe plátky sýra a zapečeme pod grilem nebo v troubě, až se sýr roztaví.
Příloha: Vařené brambory nebo toasty opečenými nasucho.