Recept ze Švýcarska na dušené telecí.
Ingredience:
400 g | telecí plece |
300 g | makarónů |
50 g | šunky |
50 g | strouhaného parmazánu (ementálu) |
50 g | tuku |
30 g | hladké mouky |
1 ks | malé cibule |
2 dl | kysané smetany |
mletá sladká paprika | |
sůl |
Postup:
1. Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na rozehřátém tuku, vmícháme mletou papriku a po zpěnění ji zalijeme 3 lžícemi vody
2. Přidáme na kostky nakrájené maso, osolíme a dusíme pod pokličkou do skoro měkka
3. Při dušení podléváme podle potřeby malým množstvím horké vody
4. Když je maso téměř měkké přilijeme smetanu rozkvedlanou s hladkou moukou a dusíme, až maso změkne.
Příloha: Vařené makaróny posypané strouhaným sýrem a nadrobno nakrájenou šunkou.