REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sýrové noky se šunkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Noky z mouky, mléka, šunky a dalších ingrediencí, usmažené dozlatova, servírované s rajčatovou omáčkou.


Ingredience:
1 kskonzervy drcených rajčat
2 lžícerajčatového protlaku
1 lžícenasekané bazalky
mletý bílý pepř
sůl
Na noky:
280 gpolohrubé mouky
200 gnastrouhaného ementálu
130 gmásla
100 gšunky
4-5 ksvajec
0,8 dlmléka
0,8 dlvody
muškátový květ
olej na smažení
sůl

Postup:

1. Mléko, vodu, špetku muškátového květu a sůl uvedeme do varu, vmícháme máslo, pak do horké směsi vsypeme prosátou polohrubou mouku a mícháme tak dlouho, dokud se z těsta nevytvoří bochánek, který se nelepí na stěny i dno kastrolu a který se takzvaně odpaluje
2. Do částečně zchladlého těsta vmícháme vejce, na jemno nastrouhaný sýr i na kousky nakrájenou šunku, pak z těsta vykrajujeme 2 lžícemi noky, klademe do rozehřátého oleje a smažíme ze všech stran dozlatova (usmažené noky udržujeme v teple)
3. Drcená rajčata smícháme s protlakem a na mírném ohni uvedeme do varu, ochutíme solí, pepřem a na závěr vmícháme na drobno nasekanou bazalku
4. Horké osmažené noky podáváme s rajčatovou omáčkou, zdobené zbylou bazalkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy