REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rösti s vepřovým masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Švýcarská klasika, bramborové placky podávané obložené opečeným masem.


Ingredience:
800 gbrambor
400 gpečeného vepřového masa
80 gslaniny
80 gsýra Niva
60 gmásla
4 lžícemléka
pepř
voda
sůl

Postup:

1. Očištěné brambory ve slupce uvaříme do poloměkka, scedíme je a oloupáme
2. Ještě teplé nastrouháme na hrubém struhadle a promícháme s mlékem
3. Slaninu rozkrájíme na drobné kostičky a na rozškvařenou rozhrneme připravené nastrouhané brambory, povrch osolíme, okořeníme pepřem, posypeme nastrouhaným sýrem a poklademe vločkami másla
4. Pod pokličkou pečeme, dokud nám placka zespodu nezačne zlátnout, potom pokličku odklopíme, nadzvedneme zespoda a dopečeme
5. Vepřové maso nakrájíme na plátky, opečeme na oleji nebo v troubě
6. Placku rozdělíme na čtyři stejně velké porce, každou obložíme kouskem masa a ihned podáváme.

Doporučení:

Jako přílohu servírujeme sterilovanou zeleninu, rajčata, okurky nebo zeleninový salát.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy