Recept na přípravu hovězího masa zadního (roštěné, svíčkové), servírované jako fondue.
Ingredience:
600 g | hovězího masa zadního (roštěné, svíčkové) |
200 g | čínského zelí |
1 ks | vejce |
1 lžička | rozemletého anýzu |
1 lžička | solamylu |
2 ks | bílé veky |
sůl | |
olej do fondue nádoby |
Postup:
1. Vejce promícháme se solamylem, solí a rozemletým anýzem
2. Maso nakrájíme na hranolky a obalíme v připraveném těstíčku, necháme odpočinout v chladu
3. Čínské zelí rozebereme, listy rozkrájíme na větší čtverečky a rozdělíme do misek, do dalších misek rozdělíme maso v těstíčku
4. Do středu stolu umístíme kotlík s rozehřátým olejem a na vidličku napichujeme kousky masa a plátky čínského zelí, opékáme dozlatova.
Jako přílohu dopředu opečeme plátky bílé veky, kterou servírujeme například se zelným salátem a kari majonézou.
Poznámka:Místo anýzu můžeme použít i zázvor nebo pepř.