REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Anýzové hovězí maso

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept na přípravu hovězího masa zadního (roštěné, svíčkové), servírované jako fondue.


Ingredience:
600 ghovězího masa zadního (roštěné, svíčkové)
200 gčínského zelí
1 ksvejce
1 lžičkarozemletého anýzu
1 lžičkasolamylu
2 ksbílé veky
sůl
olej do fondue nádoby

Postup:

1. Vejce promícháme se solamylem, solí a rozemletým anýzem
2. Maso nakrájíme na hranolky a obalíme v připraveném těstíčku, necháme odpočinout v chladu
3. Čínské zelí rozebereme, listy rozkrájíme na větší čtverečky a rozdělíme do misek, do dalších misek rozdělíme maso v těstíčku
4. Do středu stolu umístíme kotlík s rozehřátým olejem a na vidličku napichujeme kousky masa a plátky čínského zelí, opékáme dozlatova.

Doporučení:

Jako přílohu dopředu opečeme plátky bílé veky, kterou servírujeme například se zelným salátem a kari majonézou.

Poznámka:

Místo anýzu můžeme použít i zázvor nebo pepř.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy