Minutka z telecího masa, tenké plátky telecí kýty orestované na oleji, podušené s cibulí a česnekem, zjemněné vínem a smetanou.
Ingredience:
500 g | telecí kýty |
50 g | másla |
1,5 dl | smetany |
1,5 dl | bílého vína |
1 ks | cibule |
1 ks | stroužku česneku |
hladká mouka | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Odblaněné maso nakrájíme přes vlákna na tenké lístečky, lehce poprášíme hladkou moukou, osolíme, opepříme, opečeme na rozpáleném másle a vyjmeme
2. Na rozpáleném másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, zalijeme bílým vínem a necháme přejít varem
3. Potom přidáme maso, smetanu a vše přihřejeme téměř k varu
4. Ihned podáváme.
– Příloha: Opečené brambory a zeleninový salát.