REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Curyšské telecí plátky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Minutka z telecího masa, tenké plátky telecí kýty orestované na oleji, podušené s cibulí a česnekem, zjemněné vínem a smetanou.


Ingredience:
500 gtelecí kýty
50 gmásla
1,5 dlsmetany
1,5 dlbílého vína
1 kscibule
1 ksstroužku česneku
hladká mouka
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Odblaněné maso nakrájíme přes vlákna na tenké lístečky, lehce poprášíme hladkou moukou, osolíme, opepříme, opečeme na rozpáleném másle a vyjmeme
2. Na rozpáleném másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, zalijeme bílým vínem a necháme přejít varem
3. Potom přidáme maso, smetanu a vše přihřejeme téměř k varu
4. Ihned podáváme.

Doporučení:

– Příloha: Opečené brambory a zeleninový salát.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy