Vepřový mozeček orestovaný na másle spolu s cibulkou, poté zaprášený moukou, zalitý vývarem, osolený a povařený, do polévky přidány rozšlehané žloutky a nasekaná petrželka, hotová polévka podávaná s opečenými kolečky rohlíků.
Ingredience:
2 ks | vepřových mozečků |
2 ks | žloutků |
2 ks | rohlíků |
1 ks | cibule |
60 g | másla |
50 g | hladké mouky |
20 g | tuku |
1,5 l | vývaru z masoxu |
petrželka | |
sůl |
Postup:
1. Vepřové mozečky si odblaníme, opláchneme a nakrájíme na větší kousky
2. Pak si nakrájíme oloupanou cibuli na jemno
3. Potom si v hrnci rozehřejeme máslo, vložíme cibuli s mozečky a krátce orestujeme, poté zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem, osolíme, rozšleháme a povaříme 15 minut
4. V době vaření polévky si nakrájíme rohlíky na kolečka, potřeme tukem a opečeme na pánvi
5. Nakonec do polévky přidáme rozšlehané žloutky s nasekanou petrželkou a dochutíme solí
6. Hotovou polévku servírujeme horkou s opečenými kolečky rohlíků.