REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Basilejská mozečková polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřový mozeček orestovaný na másle spolu s cibulkou, poté zaprášený moukou, zalitý vývarem, osolený a povařený, do polévky přidány rozšlehané žloutky a nasekaná petrželka, hotová polévka podávaná s opečenými kolečky rohlíků.


Ingredience:
2 ksvepřových mozečků
2 ksžloutků
2 ksrohlíků
1 kscibule
60 gmásla
50 ghladké mouky
20 gtuku
1,5 lvývaru z masoxu
petrželka
sůl

Postup:

1. Vepřové mozečky si odblaníme, opláchneme a nakrájíme na větší kousky
2. Pak si nakrájíme oloupanou cibuli na jemno
3. Potom si v hrnci rozehřejeme máslo, vložíme cibuli s mozečky a krátce orestujeme, poté zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem, osolíme, rozšleháme a povaříme 15 minut
4. V době vaření polévky si nakrájíme rohlíky na kolečka, potřeme tukem a opečeme na pánvi
5. Nakonec do polévky přidáme rozšlehané žloutky s nasekanou petrželkou a dochutíme solí
6. Hotovou polévku servírujeme horkou s opečenými kolečky rohlíků.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy