Výver z masa ze sýrem, anglickou slaninou, cibulí a vínem.
Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby: | |
50 g | strouhaného parmazánu (Čedar nebo Primátor) |
50 g | hladké mouky |
50 g | másla |
1 ks | velké cibule |
1 ks | plátek slaniny |
1,25 l | vývaru z masa |
1 dl | červeného vína |
sůl |
Postup:
1. Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku
2. Přidáme drobně nakrájenou cibuli, slaninu, osmahneme, zalijeme vlažným vývarem a metličkou polévku rozšleháme
3. Za občasného zamíchání povaříme polévku 20 minut, potom ji prolisujeme nebo umixujeme
4. Přihřejeme k varu, přilijeme víno osolíme a podáváme.
– Příloha: Strouhaný sýr se podává k polévce zvlášť.
Poznámka:– Příprava jíšky viz: Jíška.