REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Švýcarská sýrová polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Osmažená strouhanka smíchaná s nastrouhaným sýrem, zalitá vývarem, s vaječnou vložkou.


Ingredience:
100 gnastrouhaného sýra
100 gstrouhané housky
50 gmásla
1 lhovězího vývaru
2 ksvejce
špetka muškátového oříšku
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Nastrouhaný sýr smícháme se strouhankou osmaženou na másle
2. Zalijeme vývarem, polévku povaříme
3. Zhruba po 20 minutách do polévky rozmícháme obě vejce
4. Hotovou okořeníme dle chuti špetkou nastrouhaného muškátového oříšku, okořeníme pepřem a případně ještě přisolíme.

Doporučení:

Sýrovou polévku podle tohoto receptu servírujeme s plátky bílé veky.

Poznámka:

Místo bílé veky můžeme podávat polévku s osmaženou topinkou nakrájenou na kostičky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy