Polévka z bílého hlávkového zelí a brambor s vložkou frankfurtských párků pokrájených na kolečka.
Ingredience:
300 g | bílého hlávkové zelí |
200 g | brambor |
100 g | frankfurtských párků |
60 g | sádla |
40 g | hladké mouky |
1 ks | cibule |
1,5 l | zeleninového vývaru |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Zelí očistíme, pokrájíme na nudličky a spaříme vařící vodou, necháme okapat
2. Na rozehřátém sádle osmahneme na drobno nakrájenou cibulku, přidáme okapané zelí a dusíme do poloměkka, dle potřeby podlijeme trochou vody
3. Poté zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem a promícháme
4. Oloupeme si brambory, nakrájíme na kostičky a přidáme do polévky, osolíme, opepříme
5. Všechny suroviny uvaříme do měkka, poté přidáme oloupané a na kolečka nakrájené párky a podáváme.