Slovensko
Bačovské taštičky
Z uvařených brambor a dalších ingrediencí vypracované těsto, plněné brynzovou směsí, vytvarované do taštiček, uvařené ve vodě, servírované posypané na kostičky nakrájenou vyškvařenou slaninou a brynzou.
Bírešské maso
Závitky z okořeněné krkovičky doplněné o plátky oravské slaniny nebo uzeného boku, zprudka opečené na tuku, pak podušené v hrnci spolu s kyselým zelím, podlité masovým vývarem.
Bramborové strapačky s kysaným zelím
Strapačky jsou vlastně halušky servírované s podušeným zelím.
Bratislavský guláš II.
Guláš z kližky, vína, hořčice, smetany a dalších ingrediencí.
Bratislavský guláš III.
Guláš z hovězího masa, kořenové zeleniny a dalších surovin podle receptu od našich sousedů ze Slovenska.
Bratislavský tokáň
Na nudličky nakrájené hovězí maso, podušené na cibulovém základě spolu s houbami, rajčatovým protlakem a hráškem doměkka.
Bryndzová polévka
Bryndza rozšlehaná s mlékem, povařená, servírovaná s plochými nudlemi.
Bryndzová polévka II.
Rychlá polévka z uvařených brambor, rozdrobené bryndzy a orestované cibulky ochucené červenou mletou paprikou a zalité vodou.
Brynzové halušky
Namíchané halušky z brambor a mouky, uvařené, zcezené, servírované promíchané s brynzou, posypané vyškvařenou slaninou.
Brynzové halušky (moučné)
Halušky z hrubé mouky, mléka a vejce, se slaninou a brynzou.
Brynzové halušky II.
Nastoruhané brambory promíchané s moukou, solí a vajíčkem, těsto pak protlačené přes sítko haluškovače, halušky uvařené v solené vodě, okapané servírované promíchané se slaninou a brynzou.
Brynzové knedlíčky se slaninou
Knedlíčky z brynzy a dalších ingrediencí, uvařené ve slané vodě, servírované polité rozpuštěnou slaninou.
Brynzové pagáčky
Slané pečené bochánky s chutí a vůní po brynze a dalších použitých surovinách. Skvěle se hodí jako mlsání k pivu či vínu.
Brynzové pirohy II.
Uvařené pirohy naplněné brynzou, zlehka promícháme s vyškvařenou slaninou, servírované ozdobené brynzou.
Brynzové řezy
Slaný zákusek ze Slovenska. Brynza smíchaná s máslem, žervé, sterilovaným hráškem a na kostičky nakrájenou mrkví, servírovaná ztuhlá, nakrájená na plátky.
Demikát – brynzová polévka II.
Polévka z brynzy, šlehačky, koření, brambor a dalších ingrediencí, servírovaná posypaná krutony.
Domácí živáňská pečeně
Prošpikovaná vepřová kýta pečená v alobalu.
Domikát z Donoval
Polévka ze Slovenska připravená z brynzy, cibule, rozškvařené slaniny, másla a koření.
Gazdovská krkovička
Na několika místech ke kosti nakrojená, ale nedokrojená krkovice, ochucená kořením rozmíchaným v oleji, upečená doměkka naditá plátky slaniny a česneku.
Grilážky
Nepečené mlsání, oplatky plněné sladkým oříškovým krémem, servírované buď jako kostky, nebo jako oplatkové řezy ve tvaru trojúhelníčků či delších oplatků.
- 1
- 2
- 3
- 4
- Následující
reklama