REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bírešské maso

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Závitky z okořeněné krkovičky doplněné o plátky oravské slaniny nebo uzeného boku, zprudka opečené na tuku, pak podušené v hrnci spolu s kyselým zelím, podlité masovým vývarem.


Ingredience:
400 gvepřové kotlety bez kosti
400 gkyselého zelí
100 goravské slaniny nebo uzeného bůčku
250 mlmasového vývaru
4 lžičkypálivé paprikové pasty
1/2 lžičkykmínu
2-3 ksbobkové listy
2 ksstroužky česneku
2 kscibule
1 ksbrambory
mletý černý pepř
máslo nebo olej
sůl

Postup:

1. Maso omyjeme, nakrájíme na 4 kotlety, které poměrně hodně naklepeme a po obou stranách osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem smíchaným s paprikovou pastou
2. Na okořeněné maso položíme plátky slaniny nebo bůčku, maso zavineme do tvaru závitků a zajistíme párátky nebo potravinářským provázkem
3. Závitky zprudka opečeme, ze všech stran, dozlatova na rozpáleném přepuštěném másle nebo oleji, pak je vytáhneme z pánve a dáme do hlubšího hrnce
4. K závitkům přidáme pokrájené kyselé zelí, bobkový list, kmín a vše podlijeme masovým vývarem
5. Ve výpeku po mase zpěníme oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli, kterou potom přidáme do hrnce k masu
6. Vše spolu pár minut podusíme, přidáme očištěný a nastrouhaný brambor, přikryjeme a dusíme doměkka.

Doporučení:

Podáváme s vařenými brambory nebo bramborovým knedlíkem.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Iva Vargová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

22 nejlepších receptů z dýně

Nejlepší recepty z dýně najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Anglicky se dýně řekne „pumpkin“. Severoameričtí Indiáni, kteří tykve velmi dobře znali, je nazývali „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“. Z Ameriky tykve skutečně pocházejí a předpokládá se, že byly pěstovány již před pěti až deseti tisíci lety. Ale dost historie o dýních! Otevřete si článek a inspirujte se těmi nejlepšími recepty s dýní, které najdete u nás na webu ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

Překročte hranice běžného pečení, vyzkoušejte nevšední mouky a pečte díky nim s minimem lepku

Celiaci si běžnou mouku s lepkem jednoduše dovolit nemohou. Pro jiné je eliminace lepku jednou z cest k pestřejšímu jídelníčku. Pokud se do této skupiny řadíte i vy, vězte, že pečiva se vzdávat nemusíte. Naopak se vám otevírají široké možnosti pro experimentování v kuchyni. Péct totiž můžete i z mouky rýžové nebo pohankové, díky kterým můžete obsah lepku ve svém jídelníčku snížit na minimum.

číst dále ...

Jubilejní Burgerfest přivítal 21 000 návštěvníků a trhnul rekord s největším burgerem

10. ročník Burgerfestu, který se o víkendu uskutečnil na holešovickém Výstavišti se skutečně vydařil. Kromě dokonalého počasí po celou dobu akce si jej užilo přes 21 000 návštěvníků a došlo i na rekord. Tím byl největší burger v České republice, který vážil 95 kg a měřil 98 na 24 cm, díky čemuž se podařilo jej zapsat i do České knihy rekordů. Celkem se na akci zkonzumovalo 45.000 burgerů v 53 bistrech a restauracích, proběhlo 10 workshopů a kuchařských show, byly zvoleny nejlepší restaurace a rozdaly se ceny v hodnotě přesahující 500 000 Kč.

číst dále ...

Červená řepa jako nepostradatelná lahůdka nejen do upršených podzimních dnů

Pro všechny milovníky barevných jídel máme skvělou zprávu. Nastává čas připravit si krásné pokrmy, které potěší na pohled v době šedivých dnů, ale zároveň budou také vitamínovou bombou, kterou v těchto dlouhých měsících jako když najdete! Červená řepa je hvězda nejen podzimní kuchyně a dokáže svou chutí pořádně překvapit. Připravte si s námi originální recepty!

číst dále ...

Chystáte se na vinobraní? Fakta, co byste měli znát

Vinobraní je za dveřmi, a tak jsme připravili pár zajímavostí, které není na škodu připomenout. Třeba se dozvíte i pár novinek, o kterých jste doposud nevěděli.

číst dále ...

Vyhlášen byl Evropský den ekologického zemědělství, slavit se bude 23. září

Evropský parlament, Rada Evropské unie a Evropská komise, tři klíčové instituce EU, dnes podepsaly společné prohlášení, kterým oficiálně vyhlásily 23. září Evropským dnem ekologického zemědělství.

číst dále ...

Vlašské ořechy. Víte, jak s nimi nakládat?

S plody ořešáku královského se pravděpodobně setkal každý z nás. Podobnost zvrásněných jader vlašských ořechů s mozkem je velmi příznačná, neboť vysoký obsah omega-3 mastných kyselin účinně podporuje funkci mozku.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy