REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborové strapačky s kysaným zelím

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Strapačky jsou vlastně halušky servírované s podušeným zelím.


Ingredience:
500 gkysaného zelí
300 gbrambor
100 gslaniny
1 kscibule
1 ksvejce
podle potřeby hrubá mouka
pažitka na ozdobu
špetka sody
voda
olej
sůl

Postup:

1. Očistíme brambory, nastrouháme, přidáme vajíčko, špetku sody, pak zapracujeme mouku, hrubou mouku přidáváme, dokud směs není tuhá
2. Vzniklé těsto protlačujeme hrubým struhadlem do vroucí osolené vody, promícháme a vaříme asi 8–
10 minut (těsto můžeme i vykrajovat malou lžičkou)
2. Mezi tím si dáme do kastrolu na oleji do hněda opražit cibuli, přidáme podle chuti omyté a pokrájené kysané zelí a spolu vše osmahneme a prohřejeme
3. Do zelí přidáme noky, promícháme a na talíři ozdobíme slaninou, kterou jsme si opražili na jiné pánvi a pažitkou, podle chuti můžeme polít i rozpuštěným špekem z pánve.

Doporučení:

Pozor, když zelí moc propláchnete, pokrm budou bez chuti.

Poznámka:

Další skvělé recepty od paní Ivy Vargové, autorky tohoto textu i fotografie, najdete na její stránce zde: Pečené, varené s Ivou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy