REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

hlavní jídlo

Bačovské taštičky

Z uvařených brambor a dalších ingrediencí vypracované těsto, plněné brynzovou směsí, vytvarované do taštiček, uvařené ve vodě, servírované posypané na kostičky nakrájenou vyškvařenou slaninou a brynzou.

Bírešské maso

Závitky z okořeněné krkovičky doplněné o plátky oravské slaniny nebo uzeného boku, zprudka opečené na tuku, pak podušené v hrnci spolu s kyselým zelím, podlité masovým vývarem.

Bramborové strapačky s kysaným zelím

Strapačky jsou vlastně halušky servírované s podušeným zelím.

Bratislavský guláš II.

Guláš z kližky, vína, hořčice, smetany a dalších ingrediencí.

Bratislavský tokáň

Na nudličky nakrájené hovězí maso, podušené na cibulovém základě spolu s houbami, rajčatovým protlakem a hráškem doměkka.

Brynzové halušky

Namíchané halušky z brambor a mouky, uvařené, zcezené, servírované promíchané s brynzou, posypané vyškvařenou slaninou.

Brynzové halušky (moučné)

Halušky z hrubé mouky, mléka a vejce, se slaninou a brynzou.

Brynzové halušky II.

Nastoruhané brambory promíchané s moukou, solí a vajíčkem, těsto pak protlačené přes sítko haluškovače, halušky uvařené v solené vodě, okapané servírované promíchané se slaninou a brynzou.

Brynzové knedlíčky se slaninou

Knedlíčky z brynzy a dalších ingrediencí, uvařené ve slané vodě, servírované polité rozpuštěnou slaninou.

Brynzové pirohy II.

Uvařené pirohy naplněné brynzou, zlehka promícháme s vyškvařenou slaninou, servírované ozdobené brynzou.

Domácí živáňská pečeně

Prošpikovaná vepřová kýta pečená v alobalu.

Gazdovská krkovička

Ně několika místech ke kosti nakrojená, ale nedokrojená krkovice, ochucená kořením rozmíchaným v oleji, upečená doměkka naditá plátky slaniny a česneku.

Guláš po horňácku

Guláš z vepřového bůčku, fazolí a leča.

Halušky s brynzou

Další varianta oblíbených slovenských halušek, tentokrát podle Nadi Indruchové.

Halušky s brynzou a slaninou

Bramborové halušky servírované s brynzou a kvalitní slaninou.

Halušky s brynzou a škvarečky

Další z receptů na slavné slovenské halušky, tentokrát servírované přelité vyškvařenou slaninou a posypané nastrouhanou brynzou.

Halušky se zelím a uzeným masem

Halušky jsou vždycky dobrý nápad na oběd nebo teplou večeři a se zelím a uzeným masem chutnají skvěle.

Harula (Bramborová bába)

Pokrm z nastrouhaných syrových brambor a dalších ingrediencí upečených v troubě, remosce nebo na pánvičce jako palačinky.

Hovězí řízky z Horehroní

Opečené plátky masa pokladené zeleninou, podušené se slaninou podlité bílým vínem.

Králík po slovensku

Králík pečený po porcích na cibulovém základě spolu se slaninou, lečem a houbami.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy