hlavní jídlo
Bačovské taštičky
Z uvařených brambor a dalších ingrediencí vypracované těsto, plněné brynzovou směsí, vytvarované do taštiček, uvařené ve vodě, servírované posypané na kostičky nakrájenou vyškvařenou slaninou a brynzou.
Bírešské maso
Závitky z okořeněné krkovičky doplněné o plátky oravské slaniny nebo uzeného boku, zprudka opečené na tuku, pak podušené v hrnci spolu s kyselým zelím, podlité masovým vývarem.
Bramborové strapačky s kysaným zelím
Strapačky jsou vlastně halušky servírované s podušeným zelím.
Bratislavský guláš II.
Guláš z kližky, vína, hořčice, smetany a dalších ingrediencí.
Bratislavský tokáň
Na nudličky nakrájené hovězí maso, podušené na cibulovém základě spolu s houbami, rajčatovým protlakem a hráškem doměkka.
Brynzové halušky
Namíchané halušky z brambor a mouky, uvařené, zcezené, servírované promíchané s brynzou, posypané vyškvařenou slaninou.
Brynzové halušky (moučné)
Halušky z hrubé mouky, mléka a vejce, se slaninou a brynzou.
Brynzové halušky II.
Nastoruhané brambory promíchané s moukou, solí a vajíčkem, těsto pak protlačené přes sítko haluškovače, halušky uvařené v solené vodě, okapané servírované promíchané se slaninou a brynzou.
Brynzové knedlíčky se slaninou
Knedlíčky z brynzy a dalších ingrediencí, uvařené ve slané vodě, servírované polité rozpuštěnou slaninou.
Brynzové pirohy II.
Uvařené pirohy naplněné brynzou, zlehka promícháme s vyškvařenou slaninou, servírované ozdobené brynzou.
Domácí živáňská pečeně
Prošpikovaná vepřová kýta pečená v alobalu.
Gazdovská krkovička
Ně několika místech ke kosti nakrojená, ale nedokrojená krkovice, ochucená kořením rozmíchaným v oleji, upečená doměkka naditá plátky slaniny a česneku.
Guláš po horňácku
Guláš z vepřového bůčku, fazolí a leča.
Halušky s brynzou
Další varianta oblíbených slovenských halušek, tentokrát podle Nadi Indruchové.
Halušky s brynzou a slaninou
Bramborové halušky servírované s brynzou a kvalitní slaninou.
Halušky s brynzou a škvarečky
Další z receptů na slavné slovenské halušky, tentokrát servírované přelité vyškvařenou slaninou a posypané nastrouhanou brynzou.
Halušky se zelím a uzeným masem
Halušky jsou vždycky dobrý nápad na oběd nebo teplou večeři a se zelím a uzeným masem chutnají skvěle.
Harula (Bramborová bába)
Pokrm z nastrouhaných syrových brambor a dalších ingrediencí upečených v troubě, remosce nebo na pánvičce jako palačinky.
Hovězí řízky z Horehroní
Opečené plátky masa pokladené zeleninou, podušené se slaninou podlité bílým vínem.
Králík po slovensku
Králík pečený po porcích na cibulovém základě spolu se slaninou, lečem a houbami.
- 1
- 2
- 3
- Následující
reklama