REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Halušky s brynzou a slaninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bramborové halušky servírované s brynzou a kvalitní slaninou.


Ingredience:
1000 gsyrových brambor
250 gneterminované brynzy
225 gpolohrubé mouky
225 ghladké mouky
150 gOravské nebo jiné kvalitní slaniny
voda
sůl

Postup:

1. Za syrových brambor vytvoříme pyré, buď v robotu,nebo je ručně nastrouháme na jemno
2. Hmotu osolíme a postupně do ní zamícháme směs hladké a polohrubé mouky
3. Jakmile bude mít haluškové těsto konzistenci hustší krupicové kaše, hodíme pár halušek do vroucí osolené vody, vyjmeme je když vyplavou na hladinu (pokud se rozvařili, přidáme do směsi ještě trochu mouky, je-li těsto naopak husté, přilijeme do těsta vodu)
4. Halušky shrnujeme do vroucí vody nožem z plochy prkénka, případně použijeme cedník s většími oky nebo použijme speciální mlýnek
5. Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme ji do křupava
6. Do mísy rozdrobíme brynzu, nasypeme scezené horké halušky a promícháme vše se slaninou, ihned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy