REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Halušky s brynzou a škvarečky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další z receptů na slavné slovenské halušky, tentokrát servírované přelité vyškvařenou slaninou a posypané nastrouhanou brynzou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
600 gbrambor
250-300 gpolohrubé mouky
200 gslaniny nakrájené na malé kostičky
200 gbrynzy
200 mlmléka
nasekaná pažitka na posypání
voda
sůl

Postup:

1. Slaninu v menším hrnci podlijeme trochou vody a vyškvaříme ji
2. Oloupané brambory nastrouháme na jemno do mísy, zalijeme je mlékem a osolíme, přisypeme mouku a vypracujeme hustější těsto
3. Těsto přeneseme na prkénko a nožem z něho do hrnce s osolenou vařící vodou odkrajujeme silnější nudle
4. Halušky vaříme, dokud nevyplavou na hladinu, okapané je rozdělíme na jednotlivé talíře, přelijeme vyškvařenou slaninou a posypeme nastrouhanou brynzou a nasekanou pažitkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy