REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Halušky se zelím a uzeným masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Halušky jsou vždycky dobrý nápad na oběd nebo teplou večeři a se zelím a uzeným masem chutnají skvěle.


Ingredience:
350 ghladké mouky
200 guzeného masa
6 ksvelkých brambor
3-4 ksvejce
2 kssklenice sladkokyselého zelí
2 kscibule
voda na uvaření halušek
hladká mouka na jíšku
hrst pažitky
cukr
tuk
sůl

Postup:

1. Brambory nastrouháme na jemno, osolíme, přidáme 1-2 ks vejce a hladkou mouku, vše zamícháme a vypracujeme řidší těsto (nesmí téct)
2. Z těsta pomocí lžičky vykrajujeme malé šišky, které hodíme do mírně osolené vařicí vody a vaříme cca 5 minut, záleží na velikosti šišek
3. Halušky vytahujeme pomocí cedníku a důkladně okapané je uchováváme v teple
4. Teplé halušky promícháme s podušeným zelím a jednotlivé porce sypeme připraveným uzeným masem, zdobíme nasekanou pažitkou.

Příprava zelí:
Zelí zbavené nálevu dáme na cibulovou jíšku připravenou z cibule a hladké mouky, zamícháme, chvíli podusíme, do zelí dle chuti zamícháme cukr.

Příprava uzeného masa:
Uzené nakrájíme na malé kostky, rozškvaříme je na pánvi na troše rozpáleného tuku, přidáme zbylá vejce a na plátky nakrájenou cibuli, vše chvíli restujeme pak poklademe na jednotlivé porce halušek.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Luštěniny jako salát nebo zdravá příloha

Luštěniny jsou zdravé a měli bychom je alespoň jedenkrát týdně zařazovat do našeho jídelníčku. Všichni to víme, ale jak to udělat, když máme hluboko v paměti zaryté známé hrachové kaše a čočkové polévky ze školních jídelen. Doba se mění a můžete měnit i váš jídelníček. Luštěniny totiž mohou být chutnou součástí moderní kuchyně.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Italské sýry ručně vyráběné z českého mléka

Marco a Tiziania jsou Italové, kteří studovali v Česku a zalíbilo se jim tady natolik, že se rozhodli tu usadit. Po studiu začali pracovat a před čtyřmi lety si v Praze-Nuslích otevřeli Mozzarellart, místo, kde každodenně vznikají sýry té nejlahodnější chuti. Přímo v obchodě navíc můžete sledovat, jak mistr sýrař vyrábí tu nejčerstvější mozzarellu.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy