REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Halušky se zelím a uzeným masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Halušky jsou vždycky dobrý nápad na oběd nebo teplou večeři a se zelím a uzeným masem chutnají skvěle.


Ingredience:
350 ghladké mouky
200 guzeného masa
6 ksvelkých brambor
3-4 ksvejce
2 kssklenice sladkokyselého zelí
2 kscibule
voda na uvaření halušek
hladká mouka na jíšku
hrst pažitky
cukr
tuk
sůl

Postup:

1. Brambory nastrouháme na jemno, osolíme, přidáme 1-2 ks vejce a hladkou mouku, vše zamícháme a vypracujeme řidší těsto (nesmí téct)
2. Z těsta pomocí lžičky vykrajujeme malé šišky, které hodíme do mírně osolené vařicí vody a vaříme cca 5 minut, záleží na velikosti šišek
3. Halušky vytahujeme pomocí cedníku a důkladně okapané je uchováváme v teple
4. Teplé halušky promícháme s podušeným zelím a jednotlivé porce sypeme připraveným uzeným masem, zdobíme nasekanou pažitkou.

Příprava zelí:
Zelí zbavené nálevu dáme na cibulovou jíšku připravenou z cibule a hladké mouky, zamícháme, chvíli podusíme, do zelí dle chuti zamícháme cukr.

Příprava uzeného masa:
Uzené nakrájíme na malé kostky, rozškvaříme je na pánvi na troše rozpáleného tuku, přidáme zbylá vejce a na plátky nakrájenou cibuli, vše chvíli restujeme pak poklademe na jednotlivé porce halušek.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy