REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Harula (Bramborová bába)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pokrm z nastrouhaných syrových brambor a dalších ingrediencí upečených v troubě, remosce nebo na pánvičce jako palačinky.


Ingredience:
1200 gbrambor
150 ghladké mouky
150 gtuku
2 ksvejce
1 dlmléka
majoránka
mletý černý pepř
česnek
sůl

Postup:

1. Očištěné syrové brambory nastrouháme
2. Posypeme je hladkou moukou, přidáme rozetřený česnek, sůl, pepř, majoránku, vejce, mléko a všechno spolu promícháme
3. Harulu pečeme ve vymaštěné formě v troubě vyhřáté na 200 °C dozlatova.

Doporučení:

Může se podávat i se sýrem oštěpok. K Harule je skvělé podávat i kysané zelí se slaninou. Zapíjíme kysaným mlékem.

Poznámka:

Tento pokrm můžeme připravovat i v remosce či dokonce na pánvi jako palačinky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy