REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Halušky s brynzou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další varianta oblíbených slovenských halušek, tentokrát podle Nadi Indruchové.


Ingredience:
Na halušky:
5 ksvětších brambor
1 ksvejce, ale není to nutné
cca 200 gpolohrubé mouky nebo dle potřeby
2 lžičkysoli
osolení voda
Ostatní:
200 guzené slaniny nebo špeku
200 gbrynzy
kysaná smetana

Postup:

1. Oloupané brambory nastrouháme na struhadle, vodu neslíváme, přidáme sůl, mouku, event. vejce, ale to není nutné dávat, vymícháme těsto, které musí mít optimální konzistenci, aby se dalo snadno protlačit přes sítko na halušky, proto se těžko přesně určuje gramáž mouky
2. Do většího hrnce dáme vařit vodu, kterou nezapomeneme osolit
3. Mezitím si rozškvaříme slaninku, hezky dokřupava
4. Brynzu dáme do misky, povolíme zakysankou a promícháme
5. Do vroucí vody potlačujeme přes haluškové síto těsto, jakmile vyplavou halušky k hladině, máme hotovo
6. Halušky scedíme a v míse promícháme s brynzou a špíčkem, část slaninkových škvarečků si necháme na finální zdobení na talíři.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy