REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Guláš po horňácku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Guláš z vepřového bůčku, fazolí a leča.


Ingredience:
700 gvepřového bůčku
200 gbílých fazolí
150 gleča
150 gpárků (debrecinských)
3 ksstroužky česneku
2 ksbobkové listy
1 kscibule
3 dlkysané smetany
5 lžicoleje
2 lžičkymleté červené papriky
1 lžičkamajoránky
1 lžícehladké mouky
špetka kmínu
papř
sůl
voda

Postup:

1. Bílé fazole vypereme a namočíme den před přípravou guláše, druhý den je ve stejné vodě, s bobkovými listy, uvaříme doměkka
2. Na třech čtvrtinách oleje osmahneme jemně pokrájenou cibuli, přidáme mletou papriku a kostky masa, maso opečeme a jakmile začne pouštět šťávu, zmírníme oheň
3. Podlijeme vodou, okmínujeme, opepříme a osolíme, dusíme
4. Když je maso téměř měkké, přidáme česnek utřený se solí, majoránku, uvařené fazole, ohřáté lečo a kysnou smetanu zahuštěnou moukou, vše povaříme
5. Na zbytku oleje opečeme párky, jejich kůžičku předem ozdobně nařízneme.

Doporučení:

Na talíři každou porci guláše zdobíme nožičkou párku, servírujeme s topinkami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy