REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Brynzové knedlíčky se slaninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Knedlíčky z brynzy a dalších ingrediencí, uvařené ve slané vodě, servírované polité rozpuštěnou slaninou.


Ingredience:
250 gbrynzy
150 gkrupice
100 gstrouhanky
100 gslaniny
2 ksvejce
voda
sůl

Postup:

1. Do mísy dáme prolisovanou brynzu, krupici, strouhanku, vejce a vypracujeme v tužší těsto, z kterého vytvarujeme knedlíčky velikosti ořechu
2. připravené knedlíčky vaříme v mírně osolené vodě asi 10 minut, hotové vytáhneme, necháme důkladně okapat, pak je rozdělíme na talíře
3. Uvařené knedlíčky přelijeme na kostičky rozškvařenou slaninou a jako přílohu podáváme dušené kysané zelí.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy