REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Brynzové halušky II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nastoruhané brambory promíchané s moukou, solí a vajíčkem, těsto pak protlačené přes sítko haluškovače, halušky uvařené v solené vodě, okapané servírované promíchané se slaninou a brynzou.


Ingredience:
500 gbrambor
200 gpolohrubé mouky
200 gslaniny
250 gbrynzy
2 lžičkysoli
1 ksvejce (nemusí být)
Ostatní:
haluškovač (sítko na noky), osolená voda

Postup:

1. Brambory oloupeme a nastrouháme na jemno
2. Slijeme přebytečnou vodu, přidáme mouku (množství je orientační, záleží na druhu brambor), sůl, vajíčko a vymícháme polotuhé těsto, které necháme chvilku odpočinout, dle potřeby dosypeme mouku (těsto nesmí být příliš řídké, ale ani ne moc tuhé, zkrátka tak akorát, aby šlo dobře protlačit přes haluškovač
3. Slaninu nakrájíme na kostičky a necháme vyškvařit
4. Do osolené vroucí vody přes haluškovač protlačíme těsto, jakmile vyplave k povrchu vaříme cca 2 minuty
5. Přecedíme do sítka, krátce propláchneme vodou a v míse promícháme s horkou slaninou a brynzou.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy