REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Brynzové pirohy II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené pirohy naplněné brynzou, zlehka promícháme s vyškvařenou slaninou, servírované ozdobené brynzou.


Ingredience:
250 gbrynzy
250 gslaniny
1-2 hrnkypolohrubé mouky
4 ksvajec
2 ksstředně velkých brambor
špetka soli

Postup:

1. Uvařené brambory ve vroucí vodě scedíme, necháme vychladnout, oloupeme, nahrubo nastrouháme a smícháme s brynzou
2. Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme
3. Do mísy dáme polohrubou mouku, rozklepnutá vejce a vypracujeme těsto, které by nemělo být moc tuhé
4. Utvoříme bochánky, rozválíme na placku silnou asi 2 mm, vykrájíme z ní kolečka o průměru 10 cm a do každého dáme lžičku brynzy, přehneme a kraje dobře přimáčkneme
5. Dáme do vroucí osolené vody a vaříme asi 8 minut, dokud nevyplavou, pak je vyndáme děrovanou naběračkou a necháme okapat
6. Vložíme je do vyškvařené slaniny, zlehka promícháme a posypeme zbylou brynzou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy