REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Brynzové halušky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Namíchané halušky z brambor a mouky, uvařené, zcezené, servírované promíchané s brynzou, posypané vyškvařenou slaninou.


Ingredience:
300 gbrynzy
150 gprorostlé uzené slaniny
1 lžícenasekané pažitky
voda
sůl
Na těsto:
800 gbrambor
400 gpolohrubé mouky
2 lžičkysoli

Postup:

1. Oloupané brambory nastrouháme na jemno, přidáme polohrubou mouku, sůl a vymícháme husté těsto, které necháme chvilku odpočinout
2. Osolenou vodu přivedeme k varu, do speciálního cedníku dáme kousek těsta a nad vroucí vodou je pomocí vařečky protlačíme do vody, vaříme asi 3 minuty, dokud nevyplavou na povrch, potom je vyjmeme, propláchneme studenou vodou a necháme odkapat
3. V kastrolku nebo v hlubší pánvi rozškvaříme na kostičky nakrájenou uzenou slaninu, pak kousky slaniny dáme stranou a do výpeku vsypeme halušky, které na mírném ohni v tuku promícháme a prohřejeme
4. Dobře prohřáté a promaštěné halušky sundáme z tepla, promícháme důkladně s brynzou, rozdělíme na talíře, posypeme vyškvařenými kousky slaniny a ozdobíme na drobno nasekanou pažitkou.

Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy